KELAS ONLINE ABDR


Sertai kami di Akademi Bekerja Dari Rumah. ABDR menawarkan kelas berikut:
1. Kelas online asas bina blog penulisan (Rujuk di bawah untuk pakej yuran)

Belajar menulis cara santai tapi masih mengekalkan Bahasa Melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang. Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca/bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah mencecah 900 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.


2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes (Rujuk di bawah untuk pakej yuran)

Bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk. Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fanpage, FB. Belajar menjana pendapatan awal bermula RM5, RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fan page, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

3. Kelas beriklan di mudah.my (Yuran RM 250)

Mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif (Yuran RM 250)

Bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.

5. Rakan niaga / pengurus online akademi  

Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. 3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan. Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet. Belajar bagaimana untuk mendapat RM50-100 untung bersih hanya melalui produk akademi, produk dan servis atas talian.

6. Kelas urus niaga akaun bisnes kecil WAHM SOHO 
(Kelas Online Yuran RM 150, Kelas Offline Putrajaya / Bandar Tun Hussein Onn RM 250)

Bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes.
7. Kelas blog bisnes dropship makanan sunnah (Yuran RM 250)

8. Kelas blog bisnes dropship buku (Yuran RM 250)

9. Kelas blog bisnes dropship makanan sunnah dan buku (Yuran RM 300)

10. Kelas wordpress (Yuran RM 250)

11. Kelas instagram (Yuran RM 250)--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KELAS ASAS BLOG PENULISAN 
DAN 
KELAS ASAS BLOG DAN FANPAGE (MULA BISNES)

Apakah matlamat utama kelas ini : 
1. Memberi pencerahan dan ruang kepada surirumah yang baru mengenal dunia online, terutama fan page, blog dan sebagainya.

2. Untuk kelas asas blog dan fan page, khusus kepada 'sasaran' yang zero tentang urus niaga online. Sebagai permulaan awal, membina kedai online dan latihan urus niaga. Selepas boleh berdikari dengan belajar dengan pakar-pakar pemasaran yang lain yang lebih 'meluas' dan bina 'rangkaian bisnes' sendiri. Kami adalah sebagai trek pemula, sebagai 'langkah awal' bagi yang benar-benar 'zero' tentang bisnes dan urus niaga online'.

3. Kelas asas blog dan penulisan, matlamatnya untuk memberi pendedahan dan cara bagaimana membina blog yang disukai pembaca, membina jaringan dan pengaruh penulis blog dan juga penjenamaan dalam carian google.

Bagaimana kelas ini dijalankan?
Kelas berbentuk tutorial ini dijalankan sepenuhnya secara online (atas talian). Protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook belajar asas blog. Protege akan dimasukkan dalam group kelas di facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui pm di facebook atau group kelas. Nota dan tutorial bergambar disediakan di dalam group kelas tersebut. 
Jadual kelas adalah fleksibel, ikut masa protege sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya dan berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan. 
Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu protege menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini protege tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka. Protege dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.

Kelas ini di mana?
Uniknya kelas kami secara online sahaja. Boleh mula bila-bila masa sudah sedia. 

Saya bekerja tak ada masa?
Disebabkan tuan/puan tak ada masa, itu sebab kelas ini masanya fleksibel. Iaitu 10 langkah mudah untuk kelas penulisan dan 16 langkah untuk kelas bisnes. 
Saya tak ada produk 
Produk kami sediakan. Boleh jadi rakan niaga akademi. Jika sudah ada produk lagi ok. 
Berapa lama boleh pandai? 
Bukan berapa lama boleh pandai, tetapi berapa cepat tuan/puan boleh siapkan tugasan. Ada pelajar laju ambil masa 10 hari sahaja, ada 3 minggu, ada sebulan dan ada lebih dari itu. Cepat lambat adalah bergantung pada protege sendiri. Cepat siapkan tugasan, maka cepatlah kalian boleh mula menggunakan blog, facebook dan fanpage untuk menjana pendapatan pula. 
Apa lagi yang kami dapat? 
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya. Juga pertukaran antara blog di akademi dapat membantu menarik traffik ke blog. 
Kelas ini terbuka kepada semua yang mahu memulakan bisnes secara online, masih tidak tahu cara bagaimana mahu memulakan. Khusus utama untuk suri rumah, suri bekerjaya yang mahu menambah pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Juga dialu-alukan penyertaan untuk kaum adam.


Yuran Pakej 1 - RM 150

Kelas Asas Blog Penulisan
> Bonus 1 Ebook 

 • Belajar Asas Blog

Yuran Pakej 2 - RM 180

Kelas Asas Blog Penulisan
> Bonus 3 Ebook 

 • Belajar Asas Blog
 • Super WAHM Super MOM
 • Mula Bisnes Butik
Yuran Pakej 3 - RM 200
Kelas Asas Blog Penulisan
> Bonus 4 Ebook 

 • Belajar Asas Blog
 • Super WAHM Super MOM
 • Mula Bisnes Butik
 • 101 Idea Home-Based Business

Yuran Pakej 4 - RM 250
Rakan Niaga / Pengurus Online ABDR
Kelas Asas Blog Bisnes ATAU Kelas Asas Blog Penulisan
> Bonus 6 Ebook 

 • Belajar Asas Blog
 • Super WAHM Super MOM
 • Mula Bisnes Butik
 • 101 Idea Home-Based Business
 • Yeay Mama Sudah Resign
 • 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online
Yuran Pakej 5 - RM 300
Rakan Niaga / Pengurus Online ABDR
Kelas Asas Blog Bisnes DAN Kelas Asas Blog Penulisan
> Bonus 10 Ebook 

 • Belajar Asas Blog
 • Super WAHM Super MOM
 • Mula Bisnes Butik
 • 101 Idea Home-Based Business
 • Yeay Mama Sudah Resign
 • 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online
 • Panduan Berpantang
 • Resipi Pantang
 • Rahsia Khidmat Pelanggan
 • Panduan Rakan Niaga (Belum terbit)
Untuk pendaftaran mana-mana kelas pilihan, hubungi saya, 
(Rahiza Haszian Abdul Rahim - Pengurus Online ABDR)
Emel : rahizahaszian@gmail.com 

SMS / Whatsapp : 012-73811750 comments:

Post a Comment